Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa (pomoc udzielona w okresie 2021 – 2023)

LP.Nazwa produktuIlość w kgWartość zł
 maj  
1.Olej rzepakowy810,005645,70
2.Powidła śliwkowe111,601219,79
3.Cukier biały720,004658,40
 czerwiec  
4.Makaron jajeczny świderki840,003931,20
5.Szynka wieprzowa mielona388,805633,71
6.Mleko UHT720,002570,40
Łącznie 3590,4023659,20
Tabela nr 6. Zestawienie produktów POPŻ – Podprogram 2021 Plus
Ogółem (wskaźnik rezultatu)350
Płeć: Kobiety176
Płeć: Mężczyźni174
Wiek: 15 lat lub poniżej128
Wiek: 65 lat lub powyżej27
Wiek: pozostałe osoby195
Grupa odbiorców: bezdomni11
Grupa odbiorców: niepełnosprawni83
Grupa odbiorców: migranci (w tym społeczności marginalizowane)26
Grupa odbiorców: osoby z pozostałych grup230
Kryterium dochodowe: 100%61
Kryterium dochodowe: 100% – 220%64
Kryterium dochodowe: 220% – 235%4
Tabela nr 5. Lista osób objętych pomocą żywnościową w okresie od 01.02.2023 – 31.08.2023r.
LP.Nazwa produktuIlość w kgWartość zł
 Luty  
1.Koncentrat pomidorowy504,004001,76
2.Szynka wieprzowa mielona518,404603,39
3.Groszek z marchewką600,002220,00
 Marzec  
4.Makaron jajeczny świderki540,001636,20
5.Szynka drobiowa518,405598,72
 Kwiecień  
6.Powidła śliwkowe468,002742,48
7.Filet z makreli w oleju489,607828,70
 Czerwiec  
8.Mleko720,001857,60
9.Makaron jajeczny świderki1080,003272,40
 Sierpień  
10.Mleko1440,003715,20
11.Groszek z marchewką600,002220,00
 Wrzesień  
12.Olej rzepakowy375,004485,00
13.Cukier360,001792,80
Łącznie  8 213,4045 974,25
Tabela nr 4. Zestawienie produktów POPŻ – Podprogram 2021 Plus
Ogółem (wskaźnik rezultatu)365
Płeć: Kobiety184
Płeć: Mężczyźni181
Wiek: 15 lat lub poniżej130
Wiek: 65 lat lub powyżej36
Wiek: pozostałe osoby199
Grupa odbiorców: bezdomni0
Grupa odbiorców: niepełnosprawni76
Grupa odbiorców: migranci (w tym społeczności marginalizowane)39
Grupa odbiorców: osoby z pozostałych grup250
Kryterium dochodowe: 100%70
Kryterium dochodowe: 100% – 220%68
Tabela nr 3. Lista osób objętych pomocą żywnościową w okresie od 01.01.2022 – 31.10.2022r.
LP.Nazwa produktuIlość w kgWartość zł
 Styczeń  
1.Ser podpuszczkowy560,009 951,20
2.Mus jabłkowy547,201 253,09
3.Powidła śliwkowe468,002 372,76
4.Mleko720,001 656,00
5.Olej rzepakowy810,003 393,90
 Luty  
6.Makaron jajeczny560,001 411,20
7.Groszek z marchewką600,002 028,00
8.Płatki owsiane490,001 460,20
9.Mleko720,001 656,00
10.Fasola po bretońsku480,001 992,00
11.Szynka wieprzowa mielona518,404 831,49
 Marzec  
12.Kasza jęczmienna480,00   816,00
13.Szynka drobiowa518,404 712,26
14.Cukier720,001 936,80
 Kwiecień  
15.Pasztet drobiowy115,20   573,70
16.Mleko720,001 656,00
17.Makaron jajeczny1 120,002 822,40
 Maj  
18.Filet z makreli489,607 167,74
19.Groszek z marchewką600,002 028,00
20.Miód nektarowy wielokwiatowy180,002 568,60
21.Szynka drobiowa518,404 712,26
 Czerwiec  
22.Olej rzepakowy810,003 393,90
23.Koncentrat pomidorowy512,002 918,40
24.Buraki wiórki420,001 247,40
25.Cukier720,001 936,80
26.Herbatniki maślane140,00   859,60
 Lipiec  
27.Kawa zbożowa192,004 310,40
Łącznie14 729,2075 666,10
Tabela nr 2. Zestawienie produktów POPŻ – Podprogram 2020
Nazwa wskaźnikaWartość osiągnięcia wskaźników
Łączna liczba osób otrzymujących pomoc żywnościową, w tym:350
Liczba dzieci w wieku 15 lat lub poniżej119
Liczba osób w wieku 65 lat lub powyżej39
Liczba kobiet173
Liczba migrantów, osób obcego pochodzenia, mniejszości narodowych (w tym społeczności marginalizowane takie jak Romowie)15
Liczba osób niepełnosprawnych87
Liczba osób bezdomnych2
Liczba osób z pozostałych grup246
Liczba osób objętych pomocą żywnościową w podziale na wysokość dochodu do 100% kryterium  172
Liczba osób objętych pomocą żywnościową w podziale na wysokość dochodu od 100% do 200% kryterium  178
Tabela nr 1. Liczba osób objęta pomocą żywnościową Podprogram 2020